Mumtaz Gibbo driver restaurangen Råslätt och jobbade på söndagskvällen. män inne i gallerian som stod och pratade men verkade vara oense om någonting.

De hetsade mot varandra men sedan gick de ut och åt var sitt håll. Men efter bara några sekunder vänder sig den ena mannen och springer efter den andra. Jag hör att de börjar bråka igen men ser inget därifrån jag står, säger Mumtaz Gibbo.

Och en kort stund senare kommer mannen som blev knivskuren till uteserveringen där några gäster sitter.

Han verkade omtöcknad och blöder från benet. Jag ringer då ambulans och polisen som snabbt är på plats och innan dess hjälper vi till med första hjälpen.

Mumtaz Gibbo är inte riktigt säker men har hört att de båda männen känner varandra sedan tidigare. Hur vet han dock inte. Han tycker hela händelsen är olustig.

Det händer tyvärr alldeles för ofta i dagens samhälle men Råslätt är inte farligare än andra platser.

Den 40-årige mannen som blev knivskuren opererades för sina skador på söndagskvällen. Skadorna bedömdes som allvarliga men inte livshotande.

Den misstänkte gärningsmannen anhölls strax efter midnatt av jouråklagare och under måndagen utsågs Klas Lööf till förundersökningsledare.

26-åringen är som sagt anhållen och målet är att höra honom i dag eller tisdag. Den skadade mannen ska också förhöras men lite osäkert när. I nuläget är rubriceringen mordförsök.

Vet du om männen känner varandra?

Det har jag inga kommentarer till i nuläget.

Den skadade mannen ska ha uppgivit ett namn på gärningsmannen?

Det har jag inte heller några kommentarer till.

Klas Lööf berättar även att vittnen ska höras under dagen för att få en mer exakt bild av vad som hände vid busshållsplatsen.En häktningsframställan ska göras senast torsdag.