Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdpersonal sjöng in våren på torget i Norrahammar

Det gråmulna och kyliga vädret till trots infann sig vårkänslan på torget i Norrahammar när vårdpersonal sjön in våren. Den ovanliga kören kom till som en del av ett arbetsmiljöprojekt. – Vi började sjunga i trapphuset, säger Lotta Lilja, verksamhetschef.

Kvart i tolv under valborg samlades vårdpersonal på torget framför Norrahammars vårdcentral. En kör bestående av läkare, sjuksköterskor och vårdadministratörer tog ton och sjöng in våren, inför en publik av kollegor och en och annan förbipasserande.

Att Norrahammars vårdcentral inte bara kan leverera vård utan även körsång kommer kanske som en överraskning för utomstående. Det hela är kopplat till ett arbetsmiljöprojekt som drog i gång för en månad sedan, där de anställda kan göra olika aktiviteter. Som att spela pingis eller gå promenader.

– Vi var några som kände att vi ville börja sjunga tillsammans. Vi började sjunga i trapphuset och har hållit på med detta sedan dess, säger Lotta Lilja, verksamhetschef på Norrahammars vårdcentral.

"Sprida vårsång"

Att de skulle göra ett framträdande var inte något de hade tänkt sig från början. Men när valborg närmade sig och det stod klart att årets vårfirande blir sparsamt, tyckte de att de kunde försöka bidra med att sprida lite vårkänsla i vart fall.

– Vår tanke föddes när valborg närmade sig. Vi blir ju alla lite snuvade på valborgsfirandet. Då tänkte vi att vi kunde samla ihop oss och sjunga här på torget för att sprida vårdsång till de som hinner och kan lyssna på oss, säger hon.

När blir nästa framträdande från Norrahammars vårdcentral?

– Ja, det vet jag inte. Det får vi se, säger Lotta Lilja med ett skratt.