LÄS MER: Skrällen: Arenan hamnar vid Jordbron

Arenadiskussionen på fullmäktige tog en ny vändning under en debatt mellan Sverigedemokraten Kristian Aronsson och Kristdemokraten Simon Rundqvist.

Kristian Aronsson krävde att Simon Rundqvist svarade på om Alliansen arenaalternativ Råslätt och Stadsparksvallen innebär att dörren stängs för Jordbrovallen även vid rejäl sponsring.

Vi bedömer det inte som rimligt att en sådan finansiär dyker upp och ja, vi stänger det alternativet, sa Simon Rundqvist.

Jag beklagar att man ser så negativt på att det kan finnas privata aktörer som vill satsa i Jönköping, var Kristian Aronssons kommentar till det.

Kommunalrådet Ann-Marie Nilsson (C) sa att dörren kommer att hållas öppen för om det kommer några sponsorer. Men senare röstade SD ändå med de rödgröna för en arena på Jordbron.

Vi var rädda att de stängde dörren för en arena vid Jordbron. Vi tror på extern finansiering och lever på det hoppet, sa Kristian Aronsson till JP.

Dagen efter Alliansens förlust säger Simon Rundqvist:

SD är ett oberäkneligt parti. Man kan inte veta hur de tolkar saker eller uppfattar saker man säger i debatten. De röstade på ett sätt i kommunstyrelsen och ett annat i kommunfullmäktige, därför är det väldigt svårt att veta vad de röstar i slutändan.

Han säger att Allianspolitikerna svarade lite olika, men tillsammans var tydliga.

Det ingick att vi avbryter processen med Jordbron. Samtidigt finns handlingarna kvar, det är fritt för varje parti att ta upp det igen.

Skulle du ha formulerat dig annorlunda idag?

JP var på plats och livesände hela debatten. Se hela debatten