Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Missing people söker på nya platser: "Vi har utökat sökområdet i östlig riktning"

 
Försvunna Nathalie i Eksjö
Visa alla artiklar

Under onsdagsmorgonen drog Missing people återigen en ny skallgång efter saknade Nathalie. Johan Hjalmarsson, operativ chef på Missing people, berättar att man nu söker av nya områden, öster om det tidigare sökområdet.

Det är tredje dagen som Missing poeple har skallgång, där frivilliga kan delta, efter saknade Nathalie. Organisationen håller till i ett hus bredvid Polishuset i Eksjö. Johan Hjalmarsson, operativ chef på Missing people, berättar att han är positivt överraskad att det kom så många människor under tisdagen.

– Vi fick 93 personer som kom hit tack vare skallgångsförfrågan vi skickade ut. Hittills i dag (onsdag) har trenden varit densamma, det kommer folk hela tiden. Vi tar emot dem allteftersom de kommer och skickar ut småpatruller med specialuppgifter.

Vad är det för specialuppgifter?

– Det är att följa vägar just nu som är öster om området som vi har sökt av tidigare. Nu är vi intresserade av vägen ner mot Sävsjö, från det vi kallar Broarpskrysset, säger Hjalmarsson.

Det område som Missing people fick av polisen från början har de sökt av. Det var en cirkel på 1 000 meter runt masten.

– Nu har vi utökat sökområdet i östlig riktning till ungefär 1 500 meter, säger Johan Hjalmarsson.

Har sökgrupperna gjort några fynd?

– Ingenting som vi har kunnat konstateras ha ett samband med försvinnandet. Ingenting alls.

Många av de sökande har varit med i flera dagar, varit ute sent i det kalla vädret. Intresset är ändå stort för att fortsätta hjälpa till. Tar det på krafterna?

– Det gör det givetvis. De har i alla fall fått sova en rejäl natt. De som kom tillbaka nu, efter att ha varit med i går kväll, såg sunda och friska ut. Det vi vet av erfarenhet är också att de som har varit med några gånger och tränat gör ett mycket bättre jobb dag två eller tre när de har kommit på hur man gör, för att kunna göra det med kvalité, säger den operativa chefen Johan Hjalmarsson.