Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Nu ska ett av Jönköpings högsta hus byggas – se när första spadtaget togs

I februari påbörjas det 15 våningar höga bygget i centrala Jönköping. Science Park Towers kommer stå klart våren 2023 med restaurang, event- och kontorslokaler.
— Det känns otroligt spännande att nu äntligen få sätta spaden i backen och börja bygga denna nya mötesplatsen, säger Magnus Olsson, vd för JKPG Fast.

Under torsdagen togs ett digitalt första spadtag för Science Park Towers – byggnaden som kommer vara en av Jönköpings högsta. 15 våningar och en bruttoarea på cirka 12 500 kvm kommer fyllas med restaurang, event- och kontorslokaler. Fastigheten byggs på parkeringen mellan det befintliga Science Park på Gjuterigatan och högskolan, och kommer att stå klar våren 2023.

JKPG Fast är fastighetsägare och anlitar NCC som totalentreprenör för bygget som påbörjas i februari 2021. Projektet beräknas kosta omkring 490 miljoner kronor.

Science Park Towers är ett projekt som JKPG Fast, kommunen och Science Park arbetat med under tio år och nu är det alltså dags för att skapa en ny mötesplats i centrala Jönköping.

– Tillsammans med vår befintliga byggnad blir nu Science Park navet för hållbart entreprenörskap och innovation. Vi skapar en miljö där framtidens affärer utvecklas och där kreatörer, entreprenörer, forskare, tillväxtföretag, investerare med flera kan mötas, säger Gustav Österström, vd på Science Park.

Han menar att styrkan är att få in en mix av människor som kan mötas och på så sätt ges det bättre förutsättningar.

– Vi ser det här som en samhällsbyggnad som kommer att vara öppen för alla, säger Gustav Österström.

Varför behöver Jönköping det här?

– Det saknas den här typen av eventlokaler och vi gör det för att bli en komplett mötesstad. Vi ser att det finns ett behov av moderna och centralt belagda kontorslokaler. Science Park är bra på det de gör, men deras lokaler har varit deras begränsning. Nu vill vi hjälpa dem så att de kan ta nästa steg i sin utveckling, säger Magnus Olsson, vd för JKPG Fast.