Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två inbrott tätt efter varandra – en gripen

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Tidigt på torsdagsmorgonen larmades polisen till två inbrott på adresser nära varandra. – Jo det är nära i tid och plats men vi har ännu inget som pekar på att de hör ihop, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Första inbrottet larmades vid 06.03 och det ska ha skett på Gjuterigatan i Jönköping. Enligt samtalet till polisen saknades en del verktyg som hade förvarats på platsen.

På morgonen har polisen dokumenterat platsen och pratat med personer.

Polisens presstalesperson vid region Öst Monica Bergström hade inga uppgifter om vilket företag på gatan som utsatts för inbrottet.

– Det är nyligen skett och utredningen är i sitt inledande skede.

En knapp timma senare, klockan 06.52 fick polisen ett nytt samtal gällande ett inbrott. Denna gång på Oxtorgsgatan i Jönköping, inte långt därifrån.

När polis kom till platsen hittades en man i 25-årsåldern som greps och fördes till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. Mannen misstänks för stöld.

Monica Bergström håller med om att plats och tid ligger ovanligt nära varandra för inbrotten men på morgonen var den gripne ännu bara misstänkt för det ena brottet.