Lagnamnet, ”The Lions sleep tonight”, (en lätt travesti på en gammal Hounds-hit,) får väl anses en smula missvisande, eftersom det var två synnerligen vakna Lejon som gick runt på 66 slag, vann finalen med tre.

Och segerreceptet var okomplicerat:

– Vi spelade på samma boll hela tiden, slog bra utslag och undvek tre- och fyrputtar, sa Niclas Lejon.

Men att det skulle bli seger, det hade i varje fall inte Pernilla en tanke på inför finalen.

– Jag har mest varit nervös, sa hon.

– Jag har spelat golf ett tag, men inte speciellt mycket. Tidigare i somras spelade jag min första tävling – och var jättenervös då också. Sen har det blivit en till, så det här var tredje gången.

Tredje gången gillt då alltså. Men att spela final har åtminstone till viss del förändrat Pernillas förhållningssätt till golfen.

– Jag har både tränat och tagit lektioner. Och dagen före finalen var vi faktiskt uppe på Sand och tränade chippning och puttning.

Att den 15-årige sonen nu tagit grönt kort har också bidragit till att golfmängden ökat även om det där med att spela JP-golfen från början inte direkt var något Pernilla längtade efter.

– Niclas ville så gärna, så jag tänkte att då ställer jag väl upp då…

Ett beslut som inte bara gav äran av att stå överst på prispallen i ett startfält med 75 par i en tuff foursome-tävling. Utan också en golfresa för 10 000 kronor plus lite annat smått och gott som belöning.

Tvåa den här lördagseftermiddagen blev ”Team Oddis”, Linda Jansson och Martin Andersson från Norrköping/Söderköping. Som andrapris fick de finalspel i nästa års upplaga av NT-golfen, Norrköpings Tidningars motsvarighet till JP-golfen, på Söderköpings GK samt övernattning, frukost och lunch.

Med tanke på att paret bor i Norrköping och till vardags spelar just på Söderköping kändes det som en rätt lustig tillfällighet. Men inte nog med det:

– Att vi spelar här i dag beror på att vi vann en start i JP-golfens final just i senaste upplagan av NT-golfen, berättade Martin…

Finaldagen bjöd till en början på närmast perfekt golfväder. Hyfsat varmt, molnigt och i princip totalt vindstilla. Banan fick mycket beröm av deltagarna, även om greenerna som vanligt gav en och annan bekymmer med sina luriga lutningar.

Fram på eftermiddagen blev det kyligare, och till slut kom regnet – men så väl tajmat att finalen precis hade hunnit färdigspelas.

Allra bäst golf den här lördagen spelade Tommy och Christopher Sörman i laget ”Far-å-zon”, de gick runt på totalt 77 slag, hade bara sju att dra bort och med netto 70 landade de på fjärde plats, slagna också av Pernilla och Dan Forsberg i ”Forsbergs comeback”, som hade 69 netto.

”Team President,” Robert Eddeland, Sand och Johan Eddeland, Ekholmsnäs, förtjänar också ett omnämnande för sin 78-runda, med sju hcp-slag även för den duon blev det 71 netto och sjätte plats.

En bunker för mycket

Efter fyra misslyckade försök gick ju äntligen Magnus Sundvall och Fredrik Standár till final, tog sista chansen. Och spelade riktigt bra efter starten på det tionde hålet. 36 slag netto ut följdes upp med en bra inledning på den andra halvan.

Sen kom bunkern på sista hålet…

Ett utslag som gick lite kort följdes av en lokal sandstorm där herrarna avlöste varann i sandgropen. Det blev sju slag till slut på par 3-hålet, och med 77 netto blev det en 29:e plats för JP-duon.

Värt att notera är också att Lennart Grennard, 91 år blev tolva tillsammans med barnbarnet Sofia Svahn, 73 slag blev det den här gången i en tävling där som vanligt Ryfors rutinerade funktionärsstab såg till att allt fungerade så bra som möjligt.

Att JP:s webbsändning på grund av teknikstrul inte fungerade – ja, det är en annan och inte lika kul historia.