Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två trafikolyckor – på tjugo minuter

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En bil och en mc-förare var inblandade i en trafikolycka på Jönköpingsvägen i Vaggeryd vid lunch. Inom loppet av tjugo minuter inträffade ännu en olycka – denna gång på E4:an i södergående riktning strax innan Torsvik.

Larmet inkom 12:59 om att en trafikolycka hade inträffat i rondellen vid Netto på Jönköpingsvägen.

– En motorcykel och en bil har krockat, säger Henrik Dovrén, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping, i en tidig kontakt.

– En person som färdades på motorcykeln är förd med ambulans till sjukhus, säger Monica Bergström, presstalesperson på Jönköpingspolisen.

Olyckan ska inte ha en särskilt stor påverkan på trafiken.

– Men när det pågår ett räddningsarbete så kan det ju stängas av tillfälligt, säger Monica Bergström.

En stund senare skedde ytterligare en olycka, den här gången på E4:an i höjd med Torsvik.

– En bil med släp fick sladd och hade vänt sig i motsatt riktning, säger Erik Terneborn, presstalesperson på Jönköpingspolisen.

Vid 14-tiden var både polis och räddningstjänst på plats.

– En bärgare har beställts till bilens släp. Så min kvalificerade gissning är att det helt klart påverkar trafikläget, men om det är helt stänt eller inte kan jag inte svara på, säger Monica Bergström.