1995 skrev Johan Lindbom för evigt in sig i HV71:s historieböcker då han avgjorde SM-finalserien mot Brynäs. Det SM-guldet var HV:s första.

2017 blev han guldmakare på nytt – men då som huvudtränare för HV71.

Johan Lindbom, som inledde sin tränarkarriär i HC Dalen, var huvudtränare för HV från säsongen 2015-2016 till och med november 2018. Då entledigades han från sin roll efter en tung säsongsinledning.

– Det är okej. På något sätt vet man att det här kan hända den dagen man skriver på kontraktet, man får följa spelets regler. Jag är inte den första och garanterat inte den sista som får sparken som huvudtränare. Men vi jobbade i ett team och den dagen det blåser känner man att man står väldigt ensam, sade Lindbom till JP-sporten, några dagar efter att han hade tvingats lämna HV71.

Efter en tid utanför hockeyn kan Johan Lindbom nu vara på väg att skaffa sig ett nytt uppdrag. Enligt Kristianstadsbladet är Lindbom på väg att bli ny klubbchef i hockeyallsvenska Kristianstads IK. Tidningen skriver att det ”återstår några små detaljer innan det kan betraktas som helt klart”.

– Det finns inget att kommentera. Vi har jobbat med en rekryteringsfirma och har haft ett bra urval att titta på, men jag nämner inga namn överhuvudtaget, säger KIK:s ordförande Sune Lundberg till Kristianstadsbladet.

Johan Lindbom bor numera i Åhus, i Kristianstads kommun, och skulle därmed ha nära till det nya jobbet.

Relaterat till artikeln