I slutet av januari bekräftade Brynäs sportchef Andreas Dackell att man ”höll koll” på Sebastian Wännström, då dennes kontrakt med HV71 löper ut under våren.

Wännström själv ville då inte kommentera sin situation, utan uppgav till JP att han ville spela färdigt säsongen innan han uttalar sig om framtiden.

Men en hemkomst till Brynäs är inte aktuellt, uppger Sportbladet – som istället pekar ut finska Kookoo som nästa destination.

Wännström pekas ut som ersättare till en tidigare HV-bekanting, Malte Strömwall, som i sin tur ryktas till KHL.

– Jag vill egentligen inte kommentera några specifika klubbar. Sebastian har fokus på att fortsätta göra ett bra slutspel, men jag kan åtminstone bekräfta dina uppgifter om att han inte är klar för Brynäs. Tidigare skriverier är helt felaktiga, säger agenten Johan Altberg till Sportbladet.

Efter en tid i frysboxen har Wännström visat form i kvartsfinalserien mot Färjestad. På två senaste matcherna har han gjort två mål och en målgivande passning.

Västerås Marcus Bergman placeras i HV71.

Foto Christine Olsson/TT

På tisdagen kom också uppgifter om en spelare på väg in till HV71. Det är på sajten vikfancentral.se det skrivs att Västeråsforwarden Marcus Bergman är ett aktuellt namn för HV.

Den storvuxne forwarden stod totalt för 36 poäng på 53 matcher för hockeyallsvenska Västerås säsongen 2018-2019.

”Vi har inga kommentarer på spekulationer gällande nästa säsong. Just nu lägger vi allt fokus på slutspelet”, skriver HV:s sportchef Johan Hult i ett sms till JP-sporten.

Relaterat till artikeln