HV71 har i nuläget fyra backar på kontrakt till nästa säsong; Christoffer Persson, Markus Lauridsen, Didrik Strömberg och Nils Andersson. HV71:s sportchef Johan Hult säger till Mr. Madhawk att det är en väldigt liten chans att Martin Fehervary och Mikko Lehtonen fortsätter i klubben.

– Martin Fehervary tillhör Washington. Det är ytterst ovanligt att NHL-klubbarna lånar ut spelarna mer än en säsong. Det är troligt att han startar upp där borta, och så tar man det därifrån. Honom räknar jag inte med alls, säger och fortsätter:

– Mikko Lehtonen borde vara intressant för KHL, men även NHL, så bra som han är. Det skulle vara förvånande annars.

Enligt hockeybloggaren visar HV starkt intresse för LHC-backen Anton Karlsson till nästa säsong. Karlssons kontrakt med LHC går ut efter säsongen och han ska nu sitta i ett bra förhandlingsläge. Backen är 25 år och har Boro/Vetlanda som moderklubb. En inte helt otänkbar värvning för Johan Hult som sedan tidigare varit tydlig med att han gärna ser spelare med lokal anknytning i laget.

Anton Karlsson lämnade Boro/Vetlanda för Tingsryds AIF under juniortiden. Efter en säsong gick han till Linköping HC och har förutom spel i LHC haft utlåningar till Tranås AIF och Vita Hästen i hockeyettan, samt Mora IK i hockeyallsvenskan. Den här säsongen har Karlsson spelat 32 SHL-matcher och på dessa producerat 8 poäng (2+6).

Relaterat till artikeln