Daniel Bertov har HV71 som moderklubb. 2010 lämnade han dock Jönköping som 16-åring för att söka lyckan hos Troja-Ljungby. Han har tidigare berättat för JP att han behövde en nytändning efter att det skurit sig med dåvarande J20-tränaren Anders Olsson.

Nu tillhör den 27-årige backen Rögle och han är inne på sin andra säsong i Skåneklubben. Hans kontrakt går dock ut till sommaren och det är oklart var Bertov kommer att fortsätta sin karriär.

Relaterat till artikeln

Enligt Helsingborgs Dagblad ska det finnas intresse för Bertov, bland annat uppges HV71 vara med i jakten på hans signatur till kommande säsong. Enligt uppgifter till Jönköpings-Posten var Bertov redan inför säsongen 2019/2020 på Johan Hults önskelista.

– Jag har inte pratat med Erik (Wallström, agenten) på några veckor, men jag vet att det var mycket intresse från många klubbar förra året och lite det här året. Jag försöker att inte fokusera på det nu, Rögle är prio ett för mig även om det alltid är smickrande när andra lag hör av sig, säger han till tidningen.

Daniel Bertov har fortfarande starka band till Jönköping, framförallt för att hans flickvän är innebandystjärnan i JIK, Felicia Glad.

På frågan från HD vad som talar för att Bertov skrivet på ett nytt kontrakt med Rögle svarar han:

– Redan förra säsongen började vi resan för att etablera Rögle som en toppklubb. Jag trivs superbra med laget, coacherna och staden. Det enda negativa är att jag har min fästmö i Jönköping.

Bertov har spelat 14 matcher den här säsongen och stått för fyra poäng.

FOTNOT: JP har sökt Daniel Bertov för en kommentar.

Relaterat till artikeln