Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Rangers vill ha tillbaka HV:s drömförstärkning

Uppgifter i USA har tidigare placerat Lias Andersson i HV71 till kommande vinter. Nu verkar det som om New York Rangers, NHL-klubben som 21-åringen är kontrakterad av, vill ha över Andersson för att spela slutspel.

Coronapandemin satte NHL:s grundseriesäsong på paus. Nyligen kom beskedet att grundseriesäsongen är över och NHL:s planer är nu i stället att spela ett slutspel.

24 av ligans 31 lag går till slutspelet, ett slutspel som inleds med att de lägst placerade playoff-lagen i den avbrutna grundserien spelar sextondelsfinaler i matchserier som avgörs i bäst av fem.

Det finns dock inte något startdatum ännu och lagen kommer inte kunna träna gemensamt förrän tidigast i början av juli.

New York Rangers ska spela sextondelsfinal mot Carolina Hurricanes och enligt Göteborgs-Posten vill klassiska Rangers ha över Lias Andersson till USA när slutspelet ska dra igång. Enligt tidningen ska klubbpresidenten John Davidson och coachen David Quinn ha ringt till Sverige för att försöka locka över spelaren som klubben valde i förstarundan i draften 2017.

– Jag vet inte vad jag får säga och inte, säger Andersson själv till GP.

Lias Anderssons agent Patrik Aronsson bekräftar för GP att det förs en dialog med New York Rangers.

– Vi har dialog med Rangers, det kan jag bekräfta. Men vad som sägs emellan oss kommer jag av respekt för alla inblandade inte att kommentera.

Lias Andersson avslutade säsongen 2019/2020 i HV71, dit han kom på lån efter att ha haft några tuffa månader i Nordamerika. I HV hann centern producera tolv poäng på 15 matcher innan säsongen abrupt avbröts.

Nyligen kom det uppgifter från amerikanskt håll, som sade att det inte är otänkbart att Lias Andersson, som har kontrakt med Rangers över säsongen 2020/2021, återvänder på lån till HV71 kommande säsong.

– Han har kontrakt med New York Rangers och det är de som bestämmer i det här fallet i och med att han har ett avtal med dem, sa HV-sportchefen Johan Hult till JP-sporten när han fick frågan om Lias Andersson kan återvända till SHL-klubben.