Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Stort intresse för snart klubblöse Hrgota

Kontraktet med Eintracht Frankfurt går snart ut – och då väntas Branimir Hrgota lämna den tyska klubben.

26-åringen har haft ett par tunga år i klubben som han kom till 2016. Den senaste säsongen noterades han endast för ett fyra minuter långt inhopp i Bundesliga. Senaste gången som den förre J-Södraspelaren gjorde mål i tyska högstaligan var säsongen 16/17.

Under flera transferfönster har Hrgota ryktats bort från klubben. Han har placerats i klubbar som Hannover, IFK Göteborg och AIK, och sportchefen i Frankfurt har tidigare gett honom rådet att byta klubb.

Snart kan det bli av. I juni går kontraktet med Frankfurt ut och enligt den tyska fotbollssajten fussball.news har det under det gångna året funnits stort intresse för anfallaren. Sajten skriver att Hannover 96, 1. FC Nürnberg, Rapid Wien, Bröndby IF samt holländska, franska och turkiska klubbar hört sig för om Hrgota, och även svenska toppklubbar. En flytt till någon av dessa destinationer ska dock ha spruckit av olika anledningar, bland annat på grund av lönekrav, skriver fussball.news, som också uppger att Branimir Hrgota helst vill stanna i Tyskland eller i närliggande länder.

Två klubbar som nämns av den tyska fotbollssajten som potentiella klubbadresser i juni är belgiska Anderlecht och holländska Twente, och det ska även finnas intresse i Frankrike.