Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskjuten mässa kostar AB Fagerhult miljoner

En belysningsmässa i Tyskland skjuts upp på grund av coronaviruset – vilket leder till en kostnad på flera miljoner kronor för AB Fagerhult, där bland annat Fagerhult Belysning i Habo ingår. Men den underliggande affärsverksamheten har ännu inte påverkats av smittspridningen, skriver AB Fagerhult i ett pressmeddelande.

”Den underliggande affärsverksamheten har ännu inte påverkats av Covid-19 och den organiska orderingången är positiv i förhållande till föregående år för årets första tio veckor”, skrev AB Fagerhult i ett pressmeddelande på fredagen.

Dock påverkas företaget av att belysningsmässan Light & Building i Frankfurt i Tyskland har skjutits upp. Mässan skulle egentligen ha genomförts 8–13 mars men har flyttats fram till hösten, men då kan inte AB Fagerhult medverka.

”Den förskjutningen passar inte Fagerhult och därför kommer årets deltagande att ställas in. Detta beslut leder till en tillkommande engångskostnad motsvarande cirka 20 MSEK för det första kvartalet”, skriver företaget i pressmeddelandet.

Fagerhult uppger också i pressmeddelandet att man har gjort åtgärder för att förhindra smittspridning, som att man uppmanar alla anställda att undvika närkontakt, man har infört skiftarbete som inte överlappar varandra och resande är inställt.

RÄTTELSE: Tidigare stod det att kostnaderna som berörs i artikeln drabbade Fagerhult Belysning, korrekt är att det gäller AB Fagerhult, där 13 olika bolag ingår däribland Fagerhult Belysning.