Relaterat till artikeln

Polisutredningen om mordet på ’Gica’ går från en tid med mycket mängdförhör till att säkerställa att man har gjort alla åtgärder och kollat alla delar som är möjliga att utreda.

– Vi har en del förhör kvar att hålla och de kan generera i omförhör om det kommer fram nya uppgifter, säger Stefan Sundling.

Haft utredare från regionen tidigare

Han kan inte ge någon tid för när mordutredningen är klar eller när åklagaren väcker åtal. Men man närmar sig slutet och har gått ned i bemanning.

– Vi har haft utredare från regionen tidigare, men framåt fortsätter vi med enbart egen personal, säger Stefan Sundling.

”Faran har i stort sett upphört”

Den 26 september hävde kammaråklagaren Linda Schön häktningen av 16-åringen, men han är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för mordet på ’Gica’. Linda Schön motiverar frisläppandet med att faran i stort sett har upphört för att 16-åringen skulle förstöra bevis, påverka vittnen eller på annat sätt försvåra brottsutredningen. Dessutom har hon tagit hänsyn till den misstänktes unga ålder. Han fördes istället till en placering på ett LVU-hem (lagen om vård av unga).

Fyra pojkar är misstänkta för inblandning i mordet varav tre är under 15 år. En av de yngre pojkarna har pekats ut som särskilt ledande för händelsen.