I Facebookgruppen "Jönköping" blev inlägget om det inträffade mycket uppmärksammat på onsdagskvällen och torsdagsmorgonen.

Polisen uppgav först att de inte hade tagit emot någon anmälan om att något hade inträffat. Men efter att kvinnan hört av sig till JP och uppgett sin anmälans diarienummer kunde polisen bekräfta att den hade blivit mottagen på lördagen.

Sprang till huset

Kvinnan berättar att hon hade gått igenom gångtunneln under Kungsgatan och kommit upp vid Pilgatan då hon mötte den okände mannen som lyste på henne med en ficklampa. Hon märkte sedan att han följde efter henne. Hon började springa mot huset där hon bor och lyckades komma undan då hon slagit portkoden och dörren gick i lås.

– Efter att jag kommit innanför dörren stod han utanför och såg mot mig. Han sade inte något.

Hon beskriver att mannen bar en luvtröja och att det var svårt att kunna upptäcka fler signalementsuppgifter.

– Det var en väldigt obehaglig situation och jag tänkte inte på hur han såg ut. Det verkade som att han inte ville att jag skulle se hans ansikte, säger kvinnan.

Inget om mask

Hon gjorde sedan sin polisanmälan på lördag förmiddag.

Inlägget som fick stor spridning på både Facebook och Instagram talade om flera incidenter, en man med mask som uppehåller sig vid mörka promenadstråk och att han lyste med en ficklampa.

– Jag vet inte hur uppgiften om att han bar mask har uppkommit. Det är inget som jag har sagt i min anmälan, säger kvinnan.

Kritiserar polisen

Hon säger att hon inte känner till personen som skrivit inlägget och vet således inte hur den personen kan ha fått fram uppgifterna om det inträffade. Mot bakgrund av att inlägget även uppmanar tjejer att vara försiktiga när de är ute ensamma i mörkret så är kvinnan samtidigt kritisk till hur polisen hanterar ärenden likt det hon blev utsatt för.

– När polisen inte berättar om den här typen av händelser måste vi tjejer i stället se till att berätta för varandra. Det ska aldrig se ut som om det är något som har hittats på, säger kvinnan.