Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vaggeryd-Skillingaryd höjer målsättningen

Nu startar Elitallsvenskan och Vaggeryd-Skillingaryd RK har höjt målsättningen från fjolårets debut. – Det ser bra ut, vi har haft fina resultat hos våra ryttare redan, säger Kristin Bengtson, lagledare.

VSRK tog klivet in i laghoppningens högsta serie förra året och då var målsättningen att hänga kvar och ta möjligheten att etablera sig. Det lyckades man med med ganska knapp marginal, och när nu årets säsong inleds till helgen siktar laget högre.

– Vi vill göra ett bättre resultat än förra året och det tycker jag är rimligt att vi klarar.

På seniorsidan har Kristin Bengtson flera nya namn i laget; Torbjörn Liljevall, Sandra Eskilhed och Rebecka Rönningberg är alla ryttare på 1,40-nivå som anslutit till klubben och VSRK:s egna Hanna Hendelsson står också till förfogande i år.

– Det är förstärkningar vi är glada för. Med Linda Widegren från förra årets trupp så har vi en bra bredd på seniorsidan, säger Kristin Bengtson.

Rutinerade Tina Oscarsson, som var lite av ankare förra året, är mammaledig men kan eventuellt ansluta senare. På juniorsidan rider Jennifer Brogård och Evelina Göransson som båda var med förra året.

Elitallsvenskan är delad i fem zoner med åtta lag vardera. VSRK ingår i mellersta zonen och serien rids i tre omgångar, första i Mantorp till helgen och så avgörandet med två omgångar i Värnamo 4-6 maj. Tre lag går vidare till semifinaler på Strömsholm i juni och sedan väntar finaler under falsterboveckan.

– Det är en tuff zon vi är i. Åby vann ju guldet i fjol, och Loviseholm har alltid bra lag. De och Värnamo blir svårast. Ska vi ta oss förbi någon av dem måste verkligen allt klaffa. Men vi har en bred trupp och allt kan hända i laghoppning, säger Kristin Bengtson.