Polisen fick tidigare uppgifter om att kvinnan blev omkullknuffad och sedan våldtagen inne i en tunnel vid Andrévägen i Vättersnäs. Men nya uppgifter i utredningen pekar på att det inte är någon överfallsvåldtäkt.

– Samtal och förhör i utredningen visar att så inte är fallet, utan att det rör sig om våldtäkt i en bostad, säger Rickard Finndahl, chef för polisens grova brott-grupp på Höglandet och i Värnamo.

Polisen har fortfarande ingen misstänkt gärningsman och tar gärna emot tips om den misstänkta våldtäkten på telefonnummer 114 14.

Händelsen inträffade kring midnatt natten till den 27 april och anmälan gjordes någon timme senare. Kvinnan fördes till Länssjukhuset Ryhov utan några stora fysiska skador, enligt Stefan Sundling, chef för polisens grova brott grupp i Jönköping. Polisen gjorde en teknisk undersökning och sökte med hund på platsen, vid Andrévägen nära Preem i Vättersnäs. Kläder från kvinnan har skickats på analys. Stefan Sundling kan inte lämna något signalement på gärningsmannen. Han uppmanar dem som om möjligt känner till något om händelsen att höra av sig till polisen.