Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välfärd måste gå före slöseri

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Som politiker måste man prioritera och i Mullsjö har de styrande gjort satsningar de senaste åren vilka en del kan klassas som ren vårdslöshet med skattemedel.

Man får känslan av att respekten för de medborgare som går till jobbet varje dag för att bidra till vår gemensamma välfärd inte längre finns kvar. Revisorerna har varnat och vi sverigedemokrater har länge sett vartåt det barkar men tillräckliga åtgärder har saknats och de styrande har ångat på i samma hjulspår.

Så sent som i februari 2018 röstade majoriteten för en höjning av sina egna löner trots att rapporter om missförhållanden i skolan och omsorgen varit många. Det första är det nya styret gjorde när de tillträdde var att höja skatten men det var uppenbart för alla med mer ekonomiskt sinne än en guldfisk att det inte skulle vara tillräckligt så länge man fortsatte att prioritera fel. Därför var inte frågan om om utan när riktigt kännbara besparingar skulle komma att ske.

Allt som inte är tvingade enligt lagen kommer antagligen ryka förr eller senare. Först ut var fritidsgården i Sandhem. Någon kalkyl om vad stängningen skulle ha för ekonomisk påverkan kort- och långsiktigt fanns inte, inte heller någon konsekvensanalys om vad det innebär om färre väljer att bo i vår kommun. Man hävdade från Kultur & Fritid att besöksantalet var lågt, utan att redovisa underlag för hur och när man mätt detta, och förklarade också i samma mening att möjligheterna för aktiviteter på gården varit få. Vem vill besöka en fritidsgård där inget händer?

Dessutom höjs återigen röster för att stänga Sandhems skola för det kostar ju så mycket när det är så få elever. Men vinsterna av att gå på en liten skola och det faktum att skolan oftast är vad som gör en landsbygd levande verkar man inte bry sig om. Skolorna i Mullsjö tätort är däremot knökafulla men det där med att bussen faktiskt går åt båda håll har de styrande tydligen missat. Varför inte utnyttja den fina möjlighet som Sandhems skola är och istället utöka elevantalet med några elever från trångbodda skolor?

Man har också beslutat att göra sig av med Mullsjös fältassistenter. Återigen ett kortsiktigt beslut utan någon som helst konsekvensanalys. Fältarna har en mycket viktig uppgift och jobbar uppsökande för att förbättra ungdomars uppväxtvillkor och stävja skadegörelse, kriminalitet, alkohol- och narkotikamissbruk. Att ta bort fältarna för att spara en ynka miljon är en riktigt dålig prioritering, då kostnaden i slutändan antagligen kommer bli mångdubbelt högre. Självklart är det föräldrarnas uppgift att ta hand om sina barn men när det misslyckats måste samhället backa upp, då konsekvenserna annars drabbar hela samhället. Därför behövs fältarna!

Sverigedemokraterna kommer aldrig någonsin att stödja dessa felprioriteringar av skattebetalarnas pengar. Vi var emot felprioriteringarna från början och vi är emot dem nu. Så länge som man övergöder Mullsjö med politiker som tjänar hisnande summor och så länge kommunens pengar går till verkningslösa integrationssatsningar för andra länders medborgare så kommer vi att kämpa emot.

Som politiker måste man prioritera. Vi prioriterar välfärd och medborgarnas väl framför slöseri – alla dagar i veckan.

Angelica Lundberg

Riksdagsledamot och ledamot i kommunfullmäktige (SD)

Ewa Johansson

Ledamot i socialnämnden och kommunfullmäktige (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel