Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkänt IT-bolag byter namn och nyanställer – ”Vi blir en superstark spelare”

Från och med måndagen den 6 maj byter välkända IT-bolaget Office IT-Partner namn och blir Nordlo. Det är en följd av att de sedan 2018 tillhör en ny jättekoncern tillsammans med flera andra IT-bolag i Sverige och Norge. Förutom ett namnbyte väntas flera nyanställningar inom kort.

Koncernen Nordlo, som i dag består av IT-bolagen Zetup, Dicom, norska IT total och Office IT-Partner, tar nu sitt samarbete vidare genom att från och med den 6 maj verka under ett och samma varumärke: Nordlo.

– Ja, det stämmer, säger Paula Ahlander, vd Office IT-Partner i Jönköping och Tranås.

– Det innebär att vi lämnar vårt varumärke Office IT-Partner och istället blir Nordlo tillsammans med de andra bolagen i koncernen.

Läs mer om när de första stegen till Nordlo togs: Ny storaffär klar: Tre IT-jättar går ihop

”Vi blir en superstark spelare”

Paula Ahlander säger att det betyder jättemycket att vara en del av en jättekoncern som Nordlo, som i dag har verksamhet på över 30 orter i Sverige, nästan 600 anställda och en årlig omsättning på över en miljard svenska kronor.

– Vi blir en superstark spelare genom det här, säger hon.

– Tillsammans går vi mot målsättningen att bli nordisk marknadsledare inom IT-infrastruktur, molntjänster och digitalisering.

Läs mer om när Paula Ahlander tillträdde som vd: Hon tar över på IT-bolaget – ”Det ska vara roligt att gå till jobbet”

Vill fortsätta vara lokala

Innebär det här några nya arbetstillfällen i Jönköping och Tranås?

– Vår målsättning är att vi som koncern ska växa kraftigt och det innefattar även Jönköping och Tranås. Vi har redan rekryterat en del och under 2019 handlar det om fem nya tjänster till att börja med, säger Paula Ahlander.

Hon säger också att målet är att fortsätta jobba lika lokalt och nära sina kunder som tidigare trots att de är en del av en jättekoncern.

– Det superviktigt för oss att vi fortsätter behålla vår lokala prägel och fortsätter att verka lokalt och nära våra kunder.

Läs mer om före detta vd:n: Tommy Henriksson slutar på topp