Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandaler förstörde maskiner för en halv miljon

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Under natten till fredagen har en eller flera personer brutit sig in på ett företagsområde på Torsvik, rapporterar SVT Jönköping. Företagschefen säger till SVT att skadegörelsen kommer att kosta företaget omkring en halv miljon kronor.

Det ska röra sig om tre företag som under natten har blivit drabbade av skadegörelse, skriver SVT Jönköping. En av företagsledarna berättar för SVT att maskiner har förstörts och att det kommer att kosta företaget omkring en halv miljon kronor.

– Det är flera maskiner som vandaliserats. Hjullastare, ett sorteringsverk och ett elverk, säger Anette Juhlin, delägare i Jönköpings last- och mark samt Topira entreprenad.

Enligt polisens presstalesperson Monica Bergström vid region Öst anmäldes skadegörelsen på fredagsmorgonen strax före klockan 08.00.

– Någon eller några har gett sig på flera olika större maskiner. Jag har inga uppgifter hur många. Vi har gjort en brottsplatsundersökning på området.

Det fanns på eftermiddagen anmälningar hos polisen med två olika målsägande.