Kristofer Berglund ska kommande vinter representera ett svenskt hockeylag igen. Men det handlar inte om HV71 den här gången. Det är Gävlelaget Brynäs som nu meddelar att man har skrivit ett tvåårskontrakt med den 31-årige backkämpen.

– Brynäs visade ett intresse och det är roligt att folk vill ha en och tror på en. Jag vill spela på ett ställe där folk vill att jag ska spela, säger Kristofer Berglund till sin nya klubbs webbplats.

Brynäs sportchef Michael Sundlöv:

– Kristofer är som en duracellkanin. Han är otroligt jobbig att möta som motståndare, så det kommer bli oerhört skönt och jäkligt nyttigt att ha honom i vårt lag framöver. Han har en otroligt intensiv spelstil och har lagt på sig mycket rutin genom alla sina år i SHL och nu senast i KHL.

Kristofer Berglund har tidigare i karriären spelat SHL-hockey för Luleå, Färjestad, Växjö och HV71. I HV-tröjan blev det fem raka säsonger. 2017 var han med och sänkte just Brynäs i en SM-finalserie som gick till en sjunde och avgörande match som HV vann med 2–1 i Kinnarps Arena.

Den gångna vintern spelade Berglund för Dinamo Riga i KHL där han i poängväg noterades för fem assistpoäng på 49 matcher.