Det har alltid funnits ett starkt väljarstöd trots att det inte funnits en lista, berättar Magnus Runnvall som är tredje namnet på listan. Men under en lång period har det saknats tid och engagemang för att ta tag i och stå med på en lista till kommunvalet. Därför har Vänsterpartiet inte haft någon lista till kommunvalet sedan 2002.

Nu har många som tidigare flyttat runt eller rest i jobbet slagit sig till ro och det var åter dags att sätta ihop en lista.

– Som det feministiska parti vi är så är det klart att vi har en kvinna som första namn. Vi hoppas att Johanna väljs in och representerar oss andra, säger Anders Thelin som är namn nummer två på listan.

Johanna Rundlöf är 31 år och klart yngst på listan. Hon har varit medlem länge men inte kunnat vara aktiv på många år.

– Jag har inte varit aktiv sedan jag var med i Ung vänster för cirka 15 år sedan. Men engagemanget har alltid funnits och nu när barnen blivit lite äldre finns det mer tid, säger hon.

Några av deras hjärtefrågor är att det ska byggas fler hyresrätter.

– Studenterna flyttar här ifrån eftersom de inte har någonstans att bo. vi som är gamla har ingenstans att flytta in och våra invandrarvänner har ingenstans att ta vägen, det behövs hyresrätter och med hyfsade hyror, säger Anders Thelin.

En annan hjärtefråga är att skapa mötesplatser präglade av mångfald, att vård, skola och omsorg ska bedrivas utan vinstintresse och med människors behov som utgångspunkt.

Lena Danås, namn nummer fyra, hoppas på ett val med många röster på V.

– Det krävs av oss att vi ställer upp när vi ser hur SD tar allt mer plats sedan förra valet. Ideellt jobbar jag mycket med flyktingar och jag har sett hur de behandlar våra flyktingar. Det var det som avgjorde att jag bestämde mig för att stå med på listan, säger Lena Danås.