Förra året lockades hela 250 singlar till Elite Stora Hotellet i hopp om att träffa kärleken, och i år är det dags igen. Hittills har 190 personer anmält sig till evenemanget, men alldeles för få är män.

Just nu har vi dubbelt så många kvinnor som anmält sig, berättar sajtens grundare Helén Andersson.

Helén Andersson säger att de vill ha en jämn könsfördelning och att hon nu efterlyser 60 män, mellan åldrarna 45-75 år. Bristen på engagerade män är dock ett återkommande problem för sajtens singelträffar. Inför fjolårets nyårsfest i Jönköping saknades det 80 män och inför en midsommarfest tidigare i år efterlyste Helén Andersson 30 män.

Det brukar alltid vara såhär. Det är det största jobbet jag har, att leta män till andra, säger hon, och poängterar att hon däremot alltid fått ihop det till slut.

Det har sett likadant ut ända sedan Helén Andersson grundade sajten för 17 år sen. Kvinnorna är snabba på att boka in sig, medan männen väntar in i det sista.

Förra året var det en man som ringde på nyårsafton och frågade om det fanns några platser kvar, och då fanns det något enstaka rum ledigt, så han åkte ner från Stockholm samma dag. Vi förstår inte varför vi alltid måste jobba mera för att få männen att boka sig.
 Kanske har kvinnorna tagit hand om det sociala när man levt som par, säger Helén Andersson.