Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårfest lockade hundratals till lanthandeln

Brandstorps lanthandel och cafè har haft jippo som lockade flera hundra personer. – Jättekul, brandstorparna är suveräna, säger Daniel Thuresson som driver verksamheten tillsammans med P-O Wändal.

Daniel Thuresson har drivit Brandstorps lanthandel och café sedan oktober 2016. Det började som enskild firma. P-O Wändahl är nu med som delägare och sedan den 1 april är det ett aktiebolag.

Sedan övertagandet har det hänt mycket i butiken och i cafédelen. Cafédelen inrättades efter att Sparbankens filial stängde och det blev ledigt utrymme vägg i vägg med butiken.

– Butiken är totalrenoverad invändigt och i caféet har vi skapat en retrokänsla, säger Daniel Thuresson.

I lördags hölls en vårfest. På förmiddagen fanns mycket roligheter för de yngre som hoppborg, ponnyridning. Det fanns popcorn och grillkorv.

– Runt 300 korvar gick åt och jag uppskattar att det var lika många besökare.

Det var även loppisbord och Söderlinds sålde ekologiska grönsaker samt plantor.

På eftermiddagen bjöds det på livemusik av Scat Cats.

– En av bandmedlemmarna är från Hjo och övriga är från Stockholm. De hade en spelning i Hjo samma kväll och därför passade det bra att även komma till oss och bjuda på sin bluesrock.

Daniel Thuresson är mycket nöjd med utvecklingen för lanthandeln och caféet.

– Omsättningen har ökar och vi har ökat utbudet i butiken. Det har vi kunnat göra tack vare att brandstorparna är väldigt trogna. Vi har runt hundra kunder om dagen och det är ungefär så många som bor i samhället. Det är många som pendlar förbi här också och som stannar till och handlar.