–Nu längtar vi efter sol och värme, ett färgglatt mode och ett city som lever upp med sina mysiga uteserveringar, säger Helena Malm, marknadsansvarig på Jönköping City.

Jönköpings stadsdelar har unika karaktärer och tillsammans bildar de en fantastisk helhet där vattnet fått en framträdande roll. Visst är det speciellt att strosa längs hamnkanalen, njuta vid Bauers brygga eller se barnen ha kul på lekplatsen i Hamnparken.

City är en underbar plats att få möta vårsolens första varma strålar, dricka en kopp kaffe utomhus och höra fågelkvitter, medan man tar en paus i shoppingrundan.

Foto Daniel Wengel / CCJ Kommunikation

I city träffas vi för att uppleva och umgås. Här samsas en mängd olika intressen i en fantastisk miljö. Butiker och restauranger har öppet alla dagar i veckan och här finns något för alla.

På söndagarna är butikerna öppna i fyra timmar på Öster från klockan 12 – 16. Under dessa helgdagar kan man under våren gå en tipspromenad med start och mål på Atollen.

Från och med den 28 april går det att kombinera de kluriga frågorna med att besöka Hovrättstorget och fynda på den populära Cityloppisen som har plats för 100 utställare.

Kul för barnen

Våren bjuder på många trevliga evenemang att se fram mot. Närmast väntar påskfesten Blåkullaträffen. Barnen kan då ha massvis med kul på Öster och Väster, som exempelvis lekar, tävlingar, pyssel, musikunderhållning och så blir det besök av självaste påskharen.

Den sista helgen i maj väntar så årets stora folkfest nämligen Jönköpings Marknad. Stadskärnan fylls med marknadsknallar, tivoli och sockervaddsdoft, samtidigt som butikerna lockar med fina erbjudanden under dagarna tre.

–Den som vill ha mer information om våra evenemang kan gå in på appen Jönköping City. Där finns alla praktiska detaljer om tider och platser och här finns också citys öppettider, utbud, erbjudanden, shoppingvädret och mycket annat, säger Helena.

Bild 1 av 3

Foto Daniel Wengel / CCJ Kommunikation

Relaterat till artikeln

Det inbäddade materialet kan inte visas.