Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenledning sprang läck – ett 20-tal bostäder drabbades

Ett 20-tal bostäder i Hovslätt var utan vatten på onsdagen. Anledningen är att en vattenläcka hade upptäckts på Åsaforsvägen.

Jönköpings kommun fick kännedom om vattenläckan under tisdagseftermiddagen. Arbetet med att åtgärda den brustna vattenledningen påbörjades dock under onsdagens morgon.

– Vi stängde av vattnet för de boende för en stund sedan. Läckan är lokaliserad och vi kommer att börja gräva i marken nu under morgonen. Förhoppningen är att vi är klara med arbetet framåt lunch, säger Bengt Eriksson, enhetschef på kommunens tekniska kontor, vid 08.30-tiden.

Vid 13-tiden meddelade Bengt Eriksson att vattnet var tillbaka för samtliga bostadsägare och att man höll på med återställningsarbete på platsen.

Enligt Bengt Eriksson var det ett 20-tal bostäder på Åsaforsvägen och Kvarnliden i Hovslätt som drabbades.

– Vi har gått runt och knackat dörr i området, så de flesta är medvetna om problemet, säger Bengt Eriksson och tillägger:

– I nuläget är det svårt att säga varför det slagit läck. Det är gamla ledningar i marken och de kan helt enkelt ha nått sitt bäst före datum.