Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vätterhems hyresgäster får julklapp - gratis internet

Vätterhem blir ett av de första allmännyttiga bostadsföretagen i Sverige tillsammans med Jönköping Energi att erbjuda sina hyresgäster gratis internet som standardutrustning. — Vi tycker det är oerhört viktigt att våra hyresgäster deltar i den digitala utvecklingen, säger Väterhems vd Thorbjörn Hammerth.

Bostadsföretaget förser alltså alla 8650 lägenheter med fri tillgång till internet med en hastighet som uppgår till 2Mbit/s. Bredbandsanslutningen kräver inget abonnemang mer än att hyresgästen registrerar sig. Hastigheten bedöms vara en bra basnivå för att bland annat kunna surfa obehindrat på nätet, skicka mejl, läsa e-tidningen och titta på Youtube.

Första februari

Om hyresgästen önskar högre hastighet så köper hen detta på samma sätt som idag. Jönköping Energi erbjuder denna möjlighet i och med att det idag finns en betydande andel hyresgäster som saknar anslutning via Wetternet. Allt införs från den 1 februari 2019.

–Vi tycker att det är mycket viktigt att alla våra hyresgäster deltar i den digitala utvecklingen och inte hamnar utanför. Alltmer av service, utbildning, resor och betalningar sker på nätet och då vill vi se till att alla som inte har bredband ska ha detta. Vi vill alltså motverka ett digitalt utanförskap, säger Vätterhems vd Thorbjörn Hammerth i ett pressmeddelande.

I dag är det ungefär 30 procent av lägenheterna som saknar bredbandsabonnemang hos Wetternet.