Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vätterstranden hyllas – listas som en av världens 20 bästa badplatser

Den amerikanska mediejätten CNN har listat Vätterstranden som en av världens bästa badplatser. Tillsammans med stränder i bland annat Frankrike, Costa Rica och Australien är stranden i Jönköping en av de 20 bästa badplatserna i världen, enligt sajten.

Det har hänt förut, när CNN listade Vättern som en av de vackraste platserna i Europa.

Nu har Vättern åter hyllats av den amerikanska mediejätten. Denna gången är det Vätterstranden i Jönköping som listas som en av de 20 bästa badplatserna i Världen, tillsammans med badplatser i bland annat Frankrike, Costa Rica, Australien och Sydafrika.

Beskrivningen av Vätterstranden lyder, direkt översatt till svenska:

Välsignad med några av världens mest pittoreska sjöar är Sverige himlen för de som älskar uppfriskande bad, med bakgrunder att dö för.

Belägen i den södra änden av sjön Vättern, den näst största sjön i landet, glider denna kilometerlånga strand försiktigt fram i det rena och klara vattnet, vilket gör det bra för att hänga på en sommareftermiddag, med kullarna på avstånd, skimrande i värmen.

Med enkel tillgång för funktionshindrade, volleyboll- och basketplaner och till och med grillar, är detta en plats som passar alla