Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattnet i Sandhem åter fritt från bakterier

Mullsjö kommun meddelar att det kommunala vattnet i Sandhem nu går att dricka igen. I och med att de två senaste proverna visar att är det fritt från koliforma bakterier behöver man inte längre koka vattnet före användning.

Det finns inte längre några koliforma bakterier i det kommunala vattnet i Sandhem, det meddelade Mullsjö kommun på sin hemsida under måndagen. Vid de två senaste provtillfällena har man inte hittat några bakterier och därmed upphävs rekommendationen att koka allt vatten.

Den utökade provtagningen kommer att fortsätta en tid framåt, lika så kloreringen av vattnet. Doseringen av klor trappas ner utifrån provresultaten. Kommunen meddelar att de klorhalter som mätts på ledningsnätet är mycket låga och inte innebär någon hälsorisk, men att det kan påverka smaken.

Har man ett större hus med många kranar är det bra att spola i alla kranar för att vara säker på att man har nytt friskt vatten i alla ledningar i huset.

Man vet ännu inte hur problemet med koliforma bakterier uppstod.