Vår katt, Anders Zorn, benämnd ”Z” var en betydelsefull familjemedlem som bidrog till god hälsa. Han var mer lik en hund än en katt, Han mötte alltid upp när man kom hem, Han följde med vad jag än gjorde. Han var otroligt snäll, rev aldrig, bet aldrig någon och älskade att bli kliad på magen.

I tolv år fick vi i familjen att leva med Z. Nu är han borta. Vi sörjer och det gör ont.

Den 2/4 kom han inte och hälsade när jag kom hem från jobbet. Det har inte hänt på tolv år och redan då kände jag att det var något fel.

På kvällen gick jag ut och ropade efter Z, men fick inget svar. Hoppades att han klättrat upp i ett träd som han inte kommer ner ifrån, men hittade honom inte.

Innan jag skulle åka till jobbet på morgonen dagen efter så fick jag tanken att titta utmed tomtgränsen mot vägen. Går en 30 meter och ser något brunt som numer är gråsmutsigt i diket, och förstår ju direkt att det är Z. Han ligger där stel och kall.

Jag undrar om personen som körde på Z stannade och försäkrade sig om att han var död, eller körde vidare och hoppades att ingen såg. För oss har det betydelse att veta. Fick han lida? Det gör ont att inte veta.

Ingen har anmält att de har kört på någon katt på Hörnedalsvägen i Hovslätt.

Att Z blev påkörd är inte det stora bekymret, sånt händer.

Jag hoppas att personen inte vetat vilka regler som gäller när man kör på husdjur. I mina ögon är du en empatilös person.

Jag söker även vittnen som var vid Hörnedalsvägen den 2 april mellan 12:00 och 16:00. Jag vet att han blev påkörd mellan de tiderna, så någon borde sett något.

Är du en sann djurvän och förstår betydelsen av frågorna vi bär på uppskattar jag att du kontaktar mig.

Damberg på Hörnedal