Anna Kinberg Batra meddelade på en att hon avgår som partiledare för Moderaterna.

Detta efter att elva länsförbund i Moderaterna och ungdomsförbundet krävt hennes avgång.

Moderaterna ska nu kalla in till extrastämma med partiledarval.

Gottlieb Granberg, moderat politiker från Värnamo, följde presskonferensen.

Han är ordförande för Moderaterna i Jönköpings län

– Jag har sms:at till Anna. "Mycket bra, jag är stolt över dig", skrev jag till henne. Hon gjorde en väldigt stark presskonferens, berättar Gottlieb Granberg.

– Hon är lojal mot partiet, hon sätter politiken före sin egen person när hon säger att det är bättre att hon stiger åt sidan eftersom det är så mycket fokus på henne.

– Det är ju politiken det ska handla om. Jag hade helst sett att hon varit kvar som partiledare, men hon gjorde absolut rätt som avgick. Det finns inte förutsättningar, det blir för mycket fokus på henne som person och för lite fokus på vår politik.

Läs mer:

Nu ska Moderaterna skaka fram en ny partiledare. Gottlieb Granberg vill inte berätta om han har någon favorit till den posten.

– Nej, det är en intern demokratisk process där vi i länsförbunden ska komma fram till en gemensam kandidat som kan väljas, det är inget som ska skötas via media, slår han fast.

– Men det måste bli någon som kan ena oss. För visst är vi i en kris och förtroendet för Moderaterna är skadat, säger Gottlieb Granberg.