På måndag inleds Gothia Cup. Ett av totalt 1762 lag är Nässjö FF:s P15-lag.

– Det känns verkligen som en ära bara att få vara med och spela den här cupen, säger Eddy Svensson.

Lagkamraterna Mirnes Rasiti och Eddy Svensson delar på lagkaptensrollen. Tillsammans har de bland annat vunnit Skadevi Cup.

– Vårt lag har alltid varit bra, vi har alltid legat i toppen av serien och vunnit cuper. Det största vi vunnit är ju Skadevi Cup för drygt två år sedan. Efter det tror jag det är många lag från andra städer som vet vilka vi är, säger Mirnes Rasiti.

Men Nässjös P15 är också noga med att inte leva på gamla meriter.

– Det händer så mycket i vår ålder på två år så vi försöker inte tänka så mycket på att vi vunnit en del tidigare. Nu måste vi tänka på att spela mer som ett lag, det är vad vi är bra på, säger Mirnes och Eddy Svensson utvecklar sin lagkamrats resonemang:

– Vi åker ju dit för att vinna, vi har snackat mycket om att detta är säsongens höjdpunkt tillsammans med Distriktsmästerskapet. Vi är som bäst i de stora matcherna men samtidigt ska vi ha realistiska målsättningar.

Sex spelare i truppen var med och spelade Gothia Cup redan förra året med de som är ett år äldre. Två av dem var Mirnes och Eddy.

– Det är skönt att en del av oss redan vet hur det är. Man vet hur en dag ser ut och hur man ska förbereda sig inför matcherna, säger Eddy Svensson.

Finns det fler fördelar?

– Det är lätt att tro att alla lag är så bra bara för att det är Gothia och det skapar onödig respekt för motståndarna. Förra året tycker jag vi överskattade många av våra motståndare och det ska vi försöka låta bli i år.

Målsättningen för laget är A-slutspel och sedan hänga kvar så länge som möjligt.

– Vi har aldrig hört talas om de andra lagen i vår grupp så det är lite svårt att säga hur bra de är men självklart är vårt mål att gå till A-slutspel. Det är väldigt stor klasskillnad på lagen så med lite tur har man chansen att gå ganska långt.

Ett gott resultat på Gothia kan innebära en spännande framtid för spelarna då det vanligtvis kryllar av agenter, akademichefer och scouter på cupen.

– Jag har inte tänkt så mycket på det. För mig står laget i fokus och gör vi det bra som lag kommer vi också uppmärksammas som lag, säger Mirnes Rasiti.

Eddy Svensson har dock gett det en tanke.

– Jag har faktiskt tänkt lite på det, spelar man bra kanske man kan göra sig ett namn. Laget går alltid först såklart men ska laget prestera måste även individen prestera, då kan det bli riktigt bra.