Enligt de utredningar som gjorts om en fotbollsarena vid Jordbrovallen så ska den ligga på norra delen, snett bakom Good Morning Hotel.

Det är här länsstyrelsen har krävt ytterligare utredningar för hur deponigasen ska hanteras och hur man ska hindra att föroreningar från marken rinner ner i Tabergsån och vidare ut i Vättern.

Om utredningarna visar att kommunen måste göra olika åtgärder för att förhindra det kan arenan bli ännu dyrare.

När vet ni det?

Det vet vi först i augusti/september. Först görs utredningarna och sedan kommer diskussionerna, säger Anders Samuelsson.

LÄS MER: Krav på nya utredningar kan göra arenan dyrare

En multiarena finns inte med i planarbetet överhuvudtaget.

I så fall måste vi få till ett tilläggsuppdrag. Det går inte att göra ett planuppdrag via ombud eller rykten, säger Anders Samuelsson.

Egentligen passar den södra delen bättre att lägga arenan på. Men marken ägs redan av Lustgården, Tosito och HSB. Gunnar Järvhammar, Lustgården, säger att han inte fått någon förfrågan om att sälja marken.

Vill ni det då?

Vi har inte diskuterat ämnet. Det är oerhört centralt mark och vi har idéer men har inte kommit längre än så, säger Gunnar Järvhammar.

Enligt Ann–Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande, får kommunfullmäktige ta ett nytt beslut om det skulle bli aktuellt med en multiarena.

LÄS MER: Nya arenan kan spräcka alliansen

Anders Jörgensson (M) tycker att det är bråttom att jobba med en eventuell multiarena.

Vad tycker du?

Jag har sagt att eventuella finansiärer är välkomna till mig eller till stadsdirektören Carl–Johan Korsås. De måste höra av sig till Jönköpings kommun och det är klart att vi är intresserade, säger Ann–Marie Nilsson.

Hur bråttom är det med arbetet med fotbollsarenan?

Arbetet kommer att fortgå och projekteringen på Jordbron fortsätter, säger Ann–Marie Nilsson.

Kommunalråd Carin Berggren (M) säger att arbetet med den nya arenan ska gå så snabbt det går. Redan igår träffades projektgruppen, utökad med en ledamot från stadskontorets ekonomiavdelning, med en person.

LÄS MER: Se bilderna på den nya fotbollsarenan