Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi sa ja på Alla hjärtans dag

Det blev succé när kommunen under Alla hjärtans dag bjöd in till drop in-vigsel på Rosenlunds herrgård. 49 par sa ja till varandra under några eftermiddagstimmar. 27 av dem ser du här.

Herrgården var smyckad med blommor och levande ljus, det serverades vaniljhjärtan och bubbel. Redan innan dörrarna öppnades var de första paren på plats i parken utanför. Sedan fortsatte och fortsatte de att komma.

– Från de samtal och frågor vi hade haft innan fredagen räknade vi med ett 20-tal par. Nu blev det nästan 100 personer på några timmar, säger Britta Bernström som är vigseladministratör på Jönköpings kommun och den som kom på idén.

– Vi skrattade lite när vi gjorde 40 röda nummerhjärtan, tänkte att nu tog vi i, men de tog slut, fortsätter Frida Bertilsson som tillsammans med kollegan Britta fick en hektisk eftermiddag.

Lika förvånad – och nöjd – är Anna Lax, enhetschef på tekniska kontoret och Rosenlunds herrgård.

– Herrgården är en populär vigselplats och det är något brudpar i princip varje lördag. Att så många ville vara med nu är roligt. Det blev en fantastisk dag och responsen från både brudpar och vigselförrättare har varit positiv, säger Anna som dessutom är glad över att ha fått vara en del av en viktig dag för så många.

Efter att tillsammans med Britta och Frida skålat med och för det sista paret som gifte sig kunde de sammanfatta dagen då 49 par sa ja till varandra. 30 av dem var födda på 70- och 80-talet, 12 på 60-talet och resten på 90-talet. Alla brudparen var kvinna och man.

De flesta kom mellan klockan 15 och 17 och då blev det så många brudpar samtidigt att man fick öppna upp ytterligare ett vigselrum. Alla nygifta fick också möjligheten att förevigas av fotografen Sofia Beijer från Noor Studio och det är de bilderna vi ser här.

– Alla brudpar kommer också att få tackkort, med sin bild. De ska vi skicka ut inom några veckor, säger Anna Lax som precis som Britta Bernström och Frida Bertilsson hoppas på att drop in-vigseln ska bli återkommande.