Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knallen i Svenska Cupen: Råslätt skrällde – HFF gjorde jobbet

Under onsdagskvällen gick både Råslätts SK och Husqvarna FF in i Svenska Cupen. Råslätt skrällde – och HFF gjorde vad som förväntades av dem.

Råslätts SK har haft en tung start på säsongen och sparkade nyligen tränaren. Laget ligger näst sist i division 2 Östra Götaland med endast sju inspelade poäng på elva matcher.

Men kanske är vinden på väg att vända.

I första omgången av Svenska Cupen tog RSK emot Skövde AIK – ett topplag från division 1 – och vann.

Abdulahi Hussein gjorde 1–0 i första halvlek och i andra utökade Hugo Lönn till 2–0 – ett resultat som stod sig matchen ut.

På Lambohovsvallen i Linköping spelade Husqvarna FF för en plats i cupens andra omgång mot IK Östria Lambohov – som toppar sin division 5-serie.

Men här var det aldrig någon skrällvarning. HFF vann matchen med klara 4–1. Målskyttar blev Alexander Dimitrijevic, Shkelqim Krasniqi, Josef Kouycho och Johan Ibrahim. HFF gav även chansen till några unga debutanter i William Lind, Josef Koutcho och målvakten Antonio Vazgec.