Med tre matcher kvar av grundserien jagar Dalen en plats bland de fem topplag i hockeyettan södra som avancerar till allettan. Och i den jakten är fredagsmötet med Nybro en viktig nyckel.

– Allettan betyder oerhört mycket, säger Calle Jonsson och fortsätter:

– Bättre motstånd, bättre hockey, intressantare matcher för publiken och en fortsatt positiv utveckling för våra spelare.

Just nu ligger Dalen utanför topp fem. Har en poäng upp till laget närmast ovanför strecket – som är just Smålandskollegan Nybro.

– Vi har allt i egna händer. Efter Nybro möter vi Kristianstad, tre poäng före, och avslutar mot Kallinge som ligger fyra poäng före oss i tabellen. En tuff avslutning, men samtidigt matcher som vi vet att vi har goda chanser i. Att inleda spurten med en seger mot Nybro på fredag skulle betyda oerhört mycket. Vi har rejäl revansch att fordra efter bortamötet. I Nybro gjorde vi säsongens kanske sämsta insats, låg under med 4–0 efter tre minuter och förlorade till sist med 8–3.

Enda frågetecknet för tränaren Pelle Gustafsson är viktiga forwarden Jonathan Tholander.

– Vi pratar ”my business” och det handlar om att fokusera på rätt saker. Vi är fokuserade på vår prestation och ser inte längre än att göra en bra prestation, säger Pelle Gustafsson, HC Dalens tränare.