Nyligen stod det klart att Jönköping Spartans kommande säsong kommer att spela i den amerikanska fotbollens nystartade serie superettan. Där kommer laget att ledas av Gahlin och Holmqvist, som i Spartans pressmeddelande benämns som en succéduo.

Kontrakten gäller över säsongen 2019 och klubben skriver att det finns förhoppning om ytterligare förlängning efter det.

– Spartans är en klubb som varit väldigt lätt att få ett stort hjärta för. Jag har känt mig välkommen från dag ett och jag har fått möjlighet att coacha både damer, herrar och juniorer vilket varit oerhört utvecklande. Att jag nu får möjlighet att fortsätta hålla kontinuiteten med Joakim på defense och ett i stort sett intakt lag gör att jag ser oerhört mycket fram mot att få fortsätta med Spartans även säsongen 2019, säger Gahlin i pressmeddelandet.

”Gahlin och Holmqvist fick tillsammans truppen på 42 spelare att spela för varandra och jobba mot samma mål. Säsongen 2018 slutade med sensationell vinst i division 1 södra. Spartans vann bland annat över etablerade lag som Kristianstad Predators och Ekeby Greys”, skriver Jönköping Spartans om Gahlin och Holmqvist.

Joakim Holmqvist hänger med Spartans till superettan.

Foto Marcus Vilson

Relaterat till artikeln