Läs mer: Här är vildarnas första motion

Läs mer: Kan bli rödgrön budget nästa år

I slutet av maj lämnade Anders Jörgensson, Ola Helt, AnneMarie Grennhag, Carin Berggren och Bo Grennhag Moderaterna .

 I stort sett samma kväll som vi lämnade ringde folk och frågade om vi inte skulle starta ett nytt parti. Men vi har inte tagit något beslut än, säger Anders Jörgensson, ordförande i tekniska nämnden.

Sedan avhoppen har exmoderaterna gett sig in i den lokala debatten med en egen Facebooksida, insändare, motioner och genom att rösta efter eget , kommunstyrelsen och nämnder. De åker även ut och träffar kommuninvånare.

 Vi jobbar aktivt och engagerar oss för kommunen och det kommer vi att fortsätta med under den här mandatperioden, säger Anders Jörgensson.

Frågan är emellertid vad som händer efter mandatperioden. Sina nuvarande poster förlorar exmoderaterna efter valet.

Alla dörrar står öppna. Vi har exit-dörren, vi kan gå in i andra etablerade partier och det finns möjligheten att starta något nytt, säger Ola Helt och fortsätter:

Personligen ser jag fördelar med att gå vidare med något som inte är nationellt styrt. Om du tillhör ett större parti är det svårare att vara pragmatisk, säger han.

AnneMarie Grennhag säger att för hennes del kommer hon i vart fall inte kandidera för något annat etablerat parti. Om det skulle bli en politisk fortsättning genom ett nytt parti återstår att se.

Vi får se i höst vart vi landar i den frågan. Just nu vill vi fortsätta driva de frågor som vi anser är viktiga för kommuninvånarna, säger hon.

Vi måste ta ett beslut om vi bara ska fortsätta mandatperioden ut, om det finns andra partier som kan vara intressanta eller om vi ska starta ett eget. Vi kommer säkert med besked om det, säger Anders Jörgensson.

Carin Berggren vill inte heller ge något direkt besked i nuläget men utesluter inte alternativet om att bilda ett nytt parti.

 Just nu engagerar vi oss i de frågor som vi har drivit innan eller velat driva. Vi kör på så får framtiden utvisa vad vi gör, säger hon.

Läs mer: De kräver att utredningen mot Korsås redovisas

Läs mer: Stoppas från att sälja tomter - nu får han stöd

Läs mer: Avhoppade moderater startar parti - på Facebook