Tidigare Södraspelaren Alex Portillo har varit öppen med att han gärna återvänder till Sverige och J-Södra. Den vänsterfotade backen blev en publikfavorit under säsongerna 2016 och 2017.

Nu har hans kontrakt med den spanska klubben Antequera CF gått ut och Portillo är just nu kontraktslös. Han har tidigare varit öppen med att han gärna återvänder till J-Södra nu i sommar. I juni kunde JP-sporten avslöja att så lär inte bli fallet.

– Alexs avtal med den spanska klubben gick ut och han har en familj och hans situation gjorde att han hade en deadline när det kom till att få ett besked. Vi hade inte möjlighet att ge honom ett ja i det här läget, sa J-Södras sportchef Andreas Jankevics till JP då.

Nu verkar det ändå som att Portillo kan återvända till Sverige. Borås Tidning skriver att Portillo kan vara en tilltänkt ersättare till Joakim Nilsson som är på väg att säljas. Att Portillo och Elfsborg har en kontakt är också något som källor till JP-sporten kan bekräfta.

Skulle det gå i lås skulle spanjoren i så fall återförenas med Jimmy Thelin som var tränare i J-Södra under Portillos tid i klubben.