Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraft. Jobbigt med ljus, Thordis

Replik till Thordis Samuelsson (V) och Jerry Hansson (V), JP 30 mars.

Enligt debattartikel i JP den 30 mars har Vänsterpartiets fullmäktigeledamöter i Jönköpings kommun nu bestämt sig för att rösta för en vindkraftsindustri i Skärstadalen. Många närboende kommer drabbas hårt av ljud- och ljusstörningar och kraftigt försämrade fastighetsvärden. Man får tydligen skylla sig själv om man valt att bo på landsbygden för att man vill uppleva tystnad och en svart natthimmel. Vänsterpartiet tycker det är helt i sin ordning då vi måste exportera mer el och vindkraftssubventioner till kontinenten och skatteparadiset Brittiska Jungfruöarna, utan att kommunen eller staten får en krona i intäkt!

Vänsterpartiet menar att 115 hektar mark skulle behöva tas i anspråk för solpaneler för att producera motsvarande mängd el som de elva vindkraftsverken. I ansökan för de elva verken uppger exploatören Kraftö Vind AB att närmre 40 hektar skog kommer avverkas för vägar och vändplatser för anläggningen. En icke oansenlig yta, där mycket koldioxid skulle kunna bindas om det inte var för vindkraften.

Jag kan inte glömma hur Thordis Samuelsson uttryckte sig i en intervju i Sveriges Radio P4 Jönköping den 11 mars 2016 efter att ha skrivit ett öppet brev till ledningen på Länstrafiken över sin ilska mot bildskärmarna i stadsbussarna: ”Om jag åker buss så kanske jag vill sitta och fundera på något och titta ut genom fönstret, men då har man det där i ögonvrån hela tiden. Det är dessutom ganska starkt ljus och byter bild ofta, så det blir rätt jobbigt.”

Ja, Thordis, det är väldigt jobbigt när man åker en kort busstur i stan och vill sitta i lugn och ro utan blinkningar i ögonvrån en liten stund!

Vi som bor i Skärstadalen ska om Vänsterpartiet får som de vill störas av ljusblixtar, en per sekund från varje verk dygnet runt de närmsta 40 åren!

Janne Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel