Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraft. Landsbygdsparti för vem?

Centerpartiet och Vänsterpartiet säger ja till vindkraftspark i Skärstadalen. Ett beslut som grundar sig mer på okunskap än miljöhänsyn. Sverige har länge haft ett stort elöverskott som exporteras till i första hand Tyskland. I stort sett all vindkraft som produceras behövs ej i det svenska elsystemet. Detta gäller även med en stängning av ytterligare en kärnkraftsreaktor.

Ett troligtvis varmare klimat med mildare vintrar gör att elförbrukningen kommer att vara kvar på en låg nivå. Vem är det då som har intresse av att bygga vindkraftsparker i ett område där oersättliga naturvärden kommer att förstöras för all framtid? I de allra flesta fall är det stora multinationella företag som står bakom finansieringen. Man tycker att stora industriella vindkraftsparker passar bättre i Sverige. Då behöver man inte förstöra sin egen natur.

I vårt land står våra kommunpolitiker med mössan i hand och tycker att man har gett sitt bidrag till klimatomställningen. Centerpartister på landsbygden ska nog fundera över om man ska rösta på detta parti vid nästa val. När kommer er hembygd att stå på tur att offras nästa gång?

Bytt parti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel