Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattnet drickbart på Visingsö

Visingsöborna uppmanades under onsdagen att koka sitt vatten efter att driftstörningar i vattenverket upptäcktes på tisdagskvällen. På torsdagsmorgonen kom beskedet från kommunen att vattnet åter går bra att dricka.

Felet upptäcktes på tisdagskvällen och ett par timmar före midnatt togs beslutet. I ett pressmeddelande från Jönköpings kommun meddelar man på onsdagsmorgonen att man jobbar för fullt för att lösa problemen.

Öborna uppmanades att koka sitt vatten före användning, främst det vatten som används till mat och dryck.

En vattentank sattes ut vid brandstationen på Visingsö för den som behövde ha dricksvatten utan att koka.

Vid lunchtid på onsdagen meddelade kommunen att problemen i vattenverket var lösta. Rekommendationen att koka vatten kvarstod dock för vatten som skulle drickas eller användas till matlagning.

Kommunen väntade in nya provsvar och på onsdagsmorgonen hade de kommit in. Visingsöborna kan nu dricka vattnet utan att koka det.

”Vattnet kan åter drickas och användas på vanligt sätt utan kokning. VA-avdelningen beklagar de besvär som uppkommit”, säger VA-chefen Roger Rohdin i ett pressmeddelande.