Färjan krockade med piren precis innan den skulle in till Gränna hamn, något som SVT Jönköping var först att rapportera om. Enligt SVT ska passagerarna som befann sig på Ebba Brahe klarat sig utan skador.

Enligt vittnet Pernilla Lilja, som Jönköpings-Posten haft kontakt med, ska kaptenen på Ebba Brahe ha reagerat snabbt för att styra om båten efter kollisionen. Pernilla lyckades även fånga kollisionen på film.

Trafikverkets presstjänst bekräftar att färjan har stött mot piren, och att Ebba Brahe kommer att tas ur trafik resten av veckan. Endast en färja kommer att trafikera sträckan, vilket kommer att resultera i förseningar.

Enligt Trafikverket har befälhavaren på Visingsö meddelat att Ebba Brahe kommer att ligga kvar vid piren eller kajen för att man ska kunna undersöka eventuella skador på skrovet.

Enligt räddningstjänsten har man inte kallats till platsen, däremot var man med vid ett tidigare drama under fredagskvällen, när det började brinna i en båtmotor utanför Gränna vid 18-tiden. Ett haveri där Ebba Brahe ska ha assisterat vid räddningsarbetet. De två olyckorna ska dock inte vara relaterade.