Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visingsöfärjan fick rädda räddningsbåten

Det var oroligt vatten på Visingsösträckan under fredagskvällen. Förutom Ebba Brahes krasch fick även sjöräddningen problem och fick bogseras i land.

Det var en händelserik fredagskväll på sträckan mellan Gränna och Visingsö. Ebba Brahe fick runt 18-tiden komma till undsättningen då en båtmotor brann utanför Gränna hamn. Senare på kvällen kraschade färjan mot piren vid samma hamn och har sedan dess tagit ur bruk.

Men även färjan Braheborg fick hjälpa till under den blåsiga kvällen.

My Silvert, från Visingsö, var på färjan som precis lämnat Gränna när besättningen annonserade i högtalarna att resan skulle ta lite längre tid då sjöräddningens båt Amalia Wallenberg behövde hjälp.

– Sjöräddningsbåten låg och drev när vi kom dit sen bogserade vi dem till hamnen, berättar My Silvert.

Klockan var 19.20 när de lämnade Gränna och enligt My Silvert tog det ungefär en timma för färjan att nå Visingö.

– Vi hade ett maskinproblem så vi var tvungna att stänga av motorn, förklarar Ingemar Zander, stationsansvarig på Sjöräddningsstationen på Visingsö.

Problemet lagades dock snabbt och Amalia Wallenberg är sedan i lördags åter i bruk. Men för Ebba Brahe kommer återhämtningen ta något längre tid.

– Det är dykare som ska besiktiga båten först men planen är att den ska börja gå den 14:e eller 15:e augusti igen, säger Mona Huovinen, presskommunikatör på Trafikverket.