Inne på Science Park pågår ett ständigt arbete med att stötta, utveckla och pusha de som vill bli och de som blivit egna företagare. Under maj och juni testas ett nytt koncept där 17 företagare under fem träffar får lära sig och diskutera grunderna i ett eget företagande.

- Vissa behöver bara en extra knuff för att faktiskt starta bolag, medan andra har startat men behöver få hjälp med att behålla gnistan och ta sig igenom flera av de moment och frågeställningar som dyker upp, säger Anna Volby, affärsutvecklare på Science Park.

LÄS MER:

15 företag (17 personer) har antagits till det nya utbildningsprogrammet på Science Park och de träffas fem gånger för att sätta upp mål och lära sig mer om bolagsformer, marknadsförning och sälj.

En av deltagarna är fotografen Daniel Karlsson. Han säger att tanken på att starta eget har funnits länge.

- Får jag bara den här sparken i baken och träffar likasinnade som väcker nya tankar och idéer så kanske det är allt om behövs för att komma igång, säger han.

Daniel Karlsson har under många år utvecklat sitt fotograferande och bland annat fotograferat barn och bröllop. Att fånga känslorna hos de människor han fotograferar hör till hans signum. Och det stora jobbet gör han innan och under en fotografering, även om alla bilder förstås redigeras i någon mån efteråt.

Nu är målet att starta egen firma i slutet av sommaren.

- Jag jobbar som säljare på Melbye Skandinavia och har fått okej från min chef att göra det här. För min del handlar det mer om att ta sidouppdrag, jag har inget tryck på mig att jag måste livnära mig på det här utan jag ser det som en extrainkomst, säger Daniel Karlsson.

- Nu ska jag ta min passion och lyfta den till en profession.

LÄS MER:

Efter halva kursen kan Daniel Karlsson konstatera att fakturering och redovisningar och andra ekonomiska bitar är den lilla delen när man driver företag. Istället har nya utmaningar visat sig i form av marknadsföring, prissättning och att forma ett eget unikt koncept. Han konstaterar också att de andra 16 företagarna som är med i kickstartkonceptet har genererat både nya idéer och ett välbehövligt nätverk.

- Det här är ett fantastiskt spännande gäng! Alla pratar med alla - det är en bra atmosfär att mötas i, säger Daniel Karlsson.

Anna Volby nickar instämmande:

- Det är just det här mötet som är så värdefullt, säger hon.

- Vi gör inte samma sak, men vi bär på samma funderingar.

LÄS MER: