Waggeryds IK, som kämpar på i botten av division 2 mellersta Götaland, tog en viktig poäng efter 3–3 på lördagen. Men det började riktigt tufft för bortalaget. När 39 minuter var spelade hade nämligen Ingelstad kommit upp i en 3–0-ledning.

– Det hade lika gärna kunnat stå 0–0 där om man ser det rent spelmässigt. Det var inte mycket målchanser och två av deras mål kom efter rena tillfälligheter. Det tredje kom på en fint slagen frispark och det går inte att säga så mycket om egentligen, säger Mattias Gustafsson.

Efter den tunga inledningen vaknade dock WIK till ordentligt. Innan halvtidsvilan reducerade Elsa Åkerhag och i den andra halvleken såg Linnéa Ireklint och Amanda Sarfve till att matchen slutade 3–3.

– Vi skapade chanser och när vi fick målet innan halvtidsvilan kände vi att vi skulle kunna gå i kapp. Tidigare i sådana här matcher har vi haft stolpe ut, men nu fick vi till en kvittering med gott om tid kvar och det var skönt, säger Mattias Gustafsson, som vill framhålla sitt lags kollektiva insats i mötet med Ingelstads IK.

I samma serie som Waggeryd spelar Husqvarna FF, som på lördagen skulle ha spelat hemma mot Växjö BK. Men på torsdagen fick HFF besked om att Växjö skulle lämna ”walk over”.

– De hade spelare skadade, sjuka, bortresta och ingen målvakt och allt vad det var, säger HFF-tränaren Pelle Jansson, vars lag vinner den inställda matchen med 3–0.