Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wetterbygden Stars förstärker med lovande trio

Wetterbygden Stars fortsätter att bygga både på kort och lång sikt. Nu står det klart att man förstärker verksamheten med tre unga talanger som antingen är eller har varit och nosat på blågult i landslagssammanhang.

De tre talangerna det handlar om är Wiggo Wiberg, RIG Luleå, Eddie Czerapowicz, RIG Mark och Enrique Cordon Sjöberg, Fuenlabrada, Spanien. Alla tre kontrakten är skrivna på ett plus ett år.

Wiggo Wiberg kommer till spel i Wetterbygden Stars med rötterna i Blackebergs Basket. Sina gymnasiestudier valde stockholmaren att förlägga uppe i Luleå och har där uppe tillhört nyckelspelarna i både Basketettan, USM och EYBL. Wiberg beskrivs bäst som en oöm powerforward.

Czerapowicz är ett efternamn som klingar bekant nere i Vätterbygden. Under åren 2007–2009 fick nämligen en viss Christopher Czerapowicz den gedigna basketutbildning som idag innebär att han nämns som en av de viktigaste spelarna i det svenska herrlandslaget och att han också får chansen att till vardags försörja sig på sin basket ute i Basketeuropa. Nu är det alltså dags för nästa Czerapowicz att äntra parketten i Huskvarna Sporthall. Eddie Czerapowicz kommer till spel med en passion, kärlek och en arbetsmoral som går utanför det mesta. Att han dessutom kan skjuta bollen lika bra som sina äldre bröder kommer många bli varse i höst och vinter.

Sista pusselbiten i den trio som nu förstärker Wetterbygden Stars hämtar den sportsliga ledningen nerifrån Spanien. Enrique “Quique” Cordon Sjöberg spelade så sent som för någon vecka sedan NM med det svenska HU 18-landslaget i Finland och lär vara högaktuell att ta plats i den slutgiltiga EM-truppen inför EM i Oradea, Rumänien i slutet av månaden. Precis som Eddie Czerapowicz huserar “Quique” på bakplan där han med sin fysik firat stora triumfer nere i Spanien och som alltså tagit honom hela vägen i den svenska ungdomslandslagsverksamheten.

– Det här visar att vi börjar bli attraktiva även bland den yngre generationen svenska basketspelare, kalla oss gärna för en potentiell plantskola. Vi vill gärna förknippas med att vara en utvecklingsmiljö för unga svenska talanger, allt från det att man är 15-16 år och funderar på sina gymnasiestudier till att man, som nu i dessa pojkars fall, tagit studenten och är i behov av nya utmaningar. I den bemärkelse har det varit superviktigt för oss att kunna implantera även ett Basketettan-alternativ inför nästa säsong för att kunna erbjuda rätt sorts utmaningen för individen i dennes strävan efter en permanent plats i vårt SBL-lag. Det ska bli spännande att följa alla våra unga killar i både SBL och Basketettan i höst för att se vem som verkligen är beredd att göra jobbet och uppfylla sina drömmars mål, säger Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander.