Ända sedan det stod klart att Louice Halvarsson skulle flytta till Frankrike och klubben Tarbes har Wetterbygden letat efter någon som ska fylla luckan.

Lösningen blev den 198 centimeter långa Theresa Ekhelar, som senast spelade i NCAA med West Virginia University.

Under sitt sista år på college gjorde hon sig snabbt ett namn som en försvarsspecialist och startade i 28 av WVU:s 29 matcher säsongen 2018-2019.

– För det första vill jag på klubbens vägnar rikta ett stort och innerligt tack till “Lollo” och samtidigt passa på och önska henne lycka till nere i Frankrike. Det blir bara löjligt om jag ska försöka beskriva hur mycket hon betytt för oss under sin tid här, jag tror att alla är medvetna om att hennes blotta närvaro i vår laguppställning har betytt ofantligt för oss i vår strävan att etablera oss i SBL, säger Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

– När det gäller Theresa Ekhelar så är det en atletisk och väldigt mobil spelare vi får in, detta i kombination med hennes längd. Vi är övertygande om att vi har fått in en “defensiv närvaro” i tresekundersområdet som förhoppningsvis innebär att våra guards vågar kliva upp och sätta tryck med vetskapen om att dom kommer ha seriens bästa “målvakt” bakom sig. Offensivt tror vi att vi kan hjälpa henne att utveckla sin repertoar till att bli en mer komplett basketspelare. Vi är glada och stolta över att ha lyckats attrahera en spelare av Theresas kaliber att vilja komma till oss i Wetterbygden.

Theresa Ekhelar befinner sig fortfarande hemma i USA där hon som bäst håller på att förbereda sig inför sitt allra första proffsäventyr.

– Jag är fullkomligt exalterad över att få den här möjligheten att komma ut och testa mina kunskaper på den internationella scenen. Jag vet inte så mycket om den svenska ligan eller om basketen där mer än det coach Pinto berättat för mig. Utifrån hur han beskrivit mitt nya lag, mina nya lagkamrater så känner jag att jag kommer passa bra in. Min styrka som basketspelare är definitivt mitt försvarsspel. Jag är inte blyg att nyttja vare sig min storlek eller min atletism och jag hoppas kunna visa upp det även i den svenska ligan, kommenterar en glad, Theresa Ekhelar.